søndag 7. juli 2013

Blomkål og brokkoli grateng.

I dag blir det nakkekoteletter til middag. Det er veldig godt, men man må jo ha tilbehør.
Standard tilbehør før lavkarbo var poteter, surkål/rødkål og smør. Potetene må droppes, og surkål har jeg ikke kjøpt inn. Så da måtte jeg komponere noe selv.


Til denne gratengen har jeg brukt:

4 egg
2 ss Creme fraiche
1 dl kremfløte
1 bukett brokkoli
1 bukett blomkål
1/2 boks picnicskinke
Salt og pepper
Ost etter smak

Rør sammen egg, fløte, creme fraiche og salt og pepper. Kok opp blomkål og brokkoli i en kjele med vann.
Når det koker skrur du av platen og heller av vannet. La grønnsakene damptørke litt før du har dem i en liten ildfast form e.l. Strø over picnicskinke i biter og hell over eggeblandingen. Til slutt strør du på valgfri ost.
Jeg har brukt en blanding av norvegia og jarlsberg på min.

Stekes i ovn på 225 grader i 25-30 minutter.

                                          Bilde tatt før den gikk i ovnen.


                                                        Slik så den ferdige gratengen ut.

Håper denne faller i smak. Den kan selvsagt brukes til andre ting også, ikke bare koteletter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar