Hei på dere!
I dag har vi hatt laks med hollandaise saus til middag. Det var vanvittig godt!
Vi hadde to gode laksestykker hver som jeg stekte i smør med salt og dill på.
Mens de stekte laget jeg saus:
3 eggeplommer
200 gr smør
Reduksjon:
1 sjalottløk
1/2 dl hvitvinseddik
1 ss estragon
1 ts hvit pepper
1/2 dl vann
1 ts sitronsaft
litt cajennepepper
Kok opp ingrediensene til reduksjonen og la det reduseres til det halve. Imens smelter du smøret og lar det kjøle seg litt ned. (Til det ikke er kokvarmt lengre)
Del egg i plommer og hviter og ha plommene i en kjele. Tilsett reduksjonen og sett det på en kokeplate på svakeste varme mens du rører hele tiden. Når det har tyknet til en luftig masse kan du tilsette smør i en tynn stråle mens du fremdeles rører/pisker. Voila!
Jeg hadde rester etter Blomkål og brokkoligrateng som vi varmet i microen og hadde til.
Nam nam :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar