I dag har jeg laget soppsuppe også. Det er kjempelett og veldig godt.
Jeg brukte bare sjampingjong, men du kan bruke den soppen du liker best. Da kan karbohydratinnholdet bli høyere, så pass på å sjekk det før du handler inn.
Sjampingjongsuppe:
2 porsjoner
3 ss smør
200 gram sjampingjong
salt og pepper
1 terning kjøttbuljong
3 dl vann
3 dl fløte
3 ss creme frâiche
Smelt smør i stekepanne på middels varme. Skjær soppen i skiver og la den surre i smøret noen minutter til all soppen er gjennomtrukket og lysebrun.
Salt og pepre etter smak. Jeg hadde i litt cayennepepper også, for forbrenningens skyld. Pass på saltmengen, du må huske på at smøret også er salt så det kan lett bli for mye.
Når soppen er som den skal tilsetter du buljong og vann. Jeg valgte kjøttbuljong fordi den har vesentlig lavere karbohydratinnhold enn kylling/hønsebuljong.
La dette få et godt oppkok.
Så tilsetter du kremfløten og creme frâiche.
La dette koke til du har fått ønsket konsistens.
Om suppen får stå tykner den. Spe da med litt vann før du koker opp igjen.
Totalt karbohydratinnhold er 14.9!
Ostesmørbrød:
4 tynne skiver lavkarbobrød (Jeg brukte mors hjemmebakte)
8 skiver gräddost
litt majones
smør majones på skivene, legg på ost og legge skivene sammen. Stekes under grillen i stekeovnen til osten er smeltet.
Totalt karbohydratinnhold er 2.1 pr smørbrød.
Obs: Med en annen bakemiks kan karbohydrat innholdet endre seg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar