tirsdag 9. juli 2013

Regnfull tirsdag, og pai på menyen.

En ting jeg savner litt med lavkarbo er pai, eller quiche om man skal være fin på det. Så i dag var det det som skulle lages. Det kan jo aldri bli helt det samme som en pai med bunn laget på hvetemel, men det må man bare klare å se forbi. Fyllet kan varieres sånn at man ikke trenger å ha den samme hver gang.

Jeg gikk for ost og skinke denne gangen, da får man endel fett også.

Ost og skinke pai:

Bunn

100 gr smør
250 gr mors hjemmebakte karbolett
1 ts salt
8 ss vann

Denne er lettest å lage om du har en hurtighakker e.l.
Hell mel i en bakebolle og tilsett saltet.
Smuldre smøret i melet til det ser ut som sand. Tilsett vann litt og litt til du kan kna det sammen til en slags deig. Trykk deigen ut i bunnen av en paiform og forstek ved 180 grader i 10 minutter.
Imens lager du fyllet.

                                          Bunnen før den gikk i ovnen.



                                            Etter 10 minutter i ovnen.

Fyll

4 egg
1 ss creme frâiche
200 gr cottage cheese
1 dl kremfløte
150 gr ost
150 gr bogskinke

Visp eggene sammen og tilsett creme frâiche, cottage cheese og kremfløte. Tilsett salt og pepper etter smak.
Jeg kuttet ost og skinke opp i fine terninger før jeg puttet det i fyllet.
Hel fyllet i paiformen og fordel det fint.
Paien stekes på 200 grader i ca 25 minutter.

Om du vil kan du også raspe litt ost å ha på toppen.

                                         Ferdig produkt :D 


                                                       Nam nam!!

Etter mine beregninger ble det 18,5 karber i hele paien. Jeg skal 8 stykker og fikk da litt over 2 karber pr stykke. Denne paien er fin å fryse ned i porsjonsstykker til en travel dag.

Håper den faller i smak. Legg gjerne igjen spor på at du har vært her :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar