mandag 8. juli 2013

Sjokoladepålegg.

I dag har jeg prøvd meg på sjokoladepålegg. Av og til er det godt med noe søtt, og da tyr jeg som regel til sjokoladepålegg på skiven.

Her er oppskriften:
185 gr kokosmelk fra boks (bare det som blir hardt når boksen settes i kjøleskap)
60 gr mykt smør
1-3 ts perfect sød (eller det søtningsmiddel du liker best)
20 gr kakaopulver
2 ss av den resterende kokosmelken fra boksen til å spe med

Sett boksen med kokosmelk i kjøleskap i noen timer, eller natten over. Når den er kald nok skal nesten halvparten av innholdet være fast. Dette skraper du ut med en skje og over i en bakebolle/mixerbolle. Tilsett smør og kjør på full hastighet et par minutter.Tilsett de andre ingrediensene og kjør ca 10 minutter.
Da så mitt pålegg slik ut:

Hadde det så et minutts tid i micro, pass på så det ikke smelter helt!
Da blir det litt mer medgjørlig. Kjør det et minutt eller to til i mixeren, til det blir fløyelsmykt og deilig.

Her er mitt kommet på glass:


Og på lavkarbobrød:


Antall karbohydrater i hele glasset er 10!

Oppbevares i kjøleskap. Kos deg :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar